Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Resultaten MH17-onderzoek rechtstreeks te volgen bij NPO

Medianieuws

Over het neerhalen van vlucht MH17 wordt komende woensdag (28 september) meer bekendgemaakt. Het internationale Joint Investigation Team (JIT), dat onder leiding staat van het Nederlandse Openbaar Ministerie en onderzoek doet naar de vraag wie verantwoordelijk is voor het neerhalen van vlucht MH17, maakt tijdens een persconferentie zijn voorlopige bevindingen bekend.

Op twee vragen zal het JIT antwoorden geven: met welk wapen én vanaf welke locatie is er op het vliegtuig geschoten?

Live op NPO 1 en Radio 1
De NOS doet hiervan verslag in een extra uitzending van het NOS Journaal op tv en radio (12.45 tot 14.15 uur op NPO 1 en Radio 1).

Tijdens de persconferentie van het Joint Investigation Team in Nieuwegein presenteren hoofofficier van justitie Fred Westerbeke en Wilbert Paulissen, hoofd van de landelijke recherche, de voorlopige resultaten van het strafrechtelijk onderzoek. Ook zijn vertegenwoordigers van Oekraïne, België, Australië en Maleisië aanwezig; dit zijn de landen die samen met Nederland deel uit maken van het JIT.

Verslaggever Martijn Bink is in Nieuwegein en Astrid Kersseboom presenteert de televisie-uitzending vanuit de studio in Hilversum, waar jurist Geert-Jan Knoops te gast is. De radio-uitzending wordt gepresenteerd door Lara Rense. In Nieuwegein zijn verslaggevers Mattijs van de Wiel (radio) en Gert-Jan Dennekamp (Nieuwsuur), die voor de NOS veel verslag heeft gedaan van de MH17-ramp. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen