Kies je favoriete radiostation

Dossiers

1000 cameramannen bij 60 jaar KinderTV

Medianieuws

In het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn staan 1000 cameramannen klaar voor de Herfstvakantie. De miniatuur-cameramannen van bouwsteentjes zijn een gratis attentie voor jeugdige bezoekers aan de expositie over zestig jaar kindertelevisie in Nederland: "60 Jaar KinderTV (TV-Toys op reis)".

Kinderen tussen de 4 en 10 jaar die het museum tijdens de Herfstvakantie (16 t/m 31 oktober 2010) bezoeken, krijgen een gratis doosje met Sluban bouwsteentjes waarmee ze een cameraman kunnen maken. Er zijn 1000 cameramannen te vergeven.

De kinderen ontdekken in het museum de TV-helden van vroeger en nu: Van Tante Hannie tot Pipo de Clown, van Swiebertje tot Oebele, van 'Hamelen' tot Thomas de Trein.

Allemaal zijn ze te zien op de expositie in het Hoornse museum. Uit de archieven van het gesloten TV Toys Museum zijn honderden objecten gehaald die in het Museum van de Twintigste Eeuw worden getoond: Puzzels, boeken, speelgoed, verzamelobjecten en poppen.

Gratis Audiotour
Tientallen televisietoestellen uit de jaren '50, '60, '70 en '80 maken de presentatie compleet. Foto's en beeld- en geluidsfragmenten brengen de kindertelevisie uit uw eigen jeugd weer tot leven. Een gratis Audiotour laat talloze tunes en liedjes horen. Het Museum van de Twintigste Eeuw is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur en op zaterdag en zondag van 12-17 uur. Deze expositie nog tot en met 28 november 2010 te zien. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen