Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Volgende week is weer Week van de digitale radio

DAB

De publieke en commerciële radiostations organiseren opnieuw “De week van de digitale radio.” Van 3 tot en met 7 oktober besteden de radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. Alle deelnemende stations geven die week weer DAB+radio’s weg. De actieweek wordt voor de derde keer gehouden.

Volgende week is weer Week van de digitale radioRadio goes digital
Als allerlaatste analoge communicatiemiddel gaat de radio nu eindelijk digitaal. Via DAB+ zijn inmiddels alle landelijke en regionale radiostations in het grootste gedeelte van Nederland te ontvangen.

DAB+ wordt één van de digitale opvolgers van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM.

Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en de (grotere) elektronicawinkels.

Het aantal verkochte DAB+radio groeit nog gestaag. Vorige maand werd bekend dat de teller inmiddels al op 439.000 staat.

Week van de digitale radio
Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” Vanaf maandag 3 oktober wordt gedurende vijf dagen aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations.

Hoe de stations aan deze week invulling gaan geven aan deze week verschilt per zender. De meeste radiostations zullen DAB+radio’s weggeven.

Maak kans op een nieuwe auto met DAB+radio
Net als vorig jaar geeft Digital Radio NL, organisator van de Week van de Digitale Radio, een nieuwe auto met DAB+radio weg. Dit jaar wordt er een Jeep Renegade weggegeven ter waarde van ruim 23.000 euro.

Pop-up station
Tijdens de “Dag van de Digitale Radio” in juni van dit jaar werd al bekendgemaakt dat “De week van de Digitale Radio” wordt afgesloten met een speciale pop-up zender via DAB+, waaraan deejays van de verschillende radiostations meewerken.

Hoe dit station er precies gaat uitzien en op welk DAB+netwerk er uitgezonden gaat worden is nog niet bekendgemaakt. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen