Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee winnaars NTR Radioprijs 2016

Medianieuws

De NTR Radioprijs 2016 gaat dit jaar naar twee winnaars. Xandry van den Besselaar uit België en Kim Faber uit Nederland zijn de gedeelde eerste prijswinnaars. De tweede prijs werd uitgereikt aan Jeansen Djaoen, voor zijn hoorspel “Flashback”.

De winnaars van de NTR Radioprijs 2016 versloegen in de finale de zes andere genomineerden uit Nederland en België. Xandry van den Besselaar uit België, studente aan het Conservatorium in Antwerpen, maakte volgens de jury 'een indrukwekkend portret van een vriend die aan psychoses lijdt'.

Kim Faber uit Nederland maakte volgens de jury 'een evenwichtig verhaal naar aanleiding van de vraag 'waar komt mijn angst vandaan?'.'

Dit was de 26e keer dat de NTR de aanmoedigingsprijs voor aankomende radiomakers uitreikte. De genomineerde inzendingen waren al eerder op Radio 1 te beluisteren. De finale vond plaats in Theater Frascati in Amsterdam en werd gepresenteerd door radiomaker en 3FM deejay Michiel Veenstra. De programma’s zijn nog altijd te beluisteren bij de NTR.

(Foto: Geerte Verduijn.)

Foto v.l.n.r. Kim Faber (1e prijs), Xandry van den Besselaar (1e prijs), presentator Michiel Veenstra en Jeansen Djaoen (2e prijs).

Eindoordeel jury
De jury onder voorzitterschap van NTR-directeur Paul Römer was er blij dat er maarliefst 31 inzendingen waren. 'Zowel de onderwerpen, van zeer persoonlijk tot gedegen journalistiek, als de aanpak, met humor en lef, toonden een grote diversiteit. De jury heeft bij zijn eindoordeel vooral originaliteit, verbeeldingskracht en het gebruik van zoveel mogelijk aspecten van het radiovak willen aanmoedigen.' [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen