Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Week van de Digitale Radio van start

DAB

[Update] De Week van de Digitale Radio is weer van start gegaan. Tot en met vrijdag besteden de radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. Alle deelnemende stations geven die week weer DAB+radio’s weg. De actieweek wordt voor de derde keer gehouden.

Week van de Digitale Radio van startRadio goes digital
Als allerlaatste analoge communicatiemiddel gaat de radio nu eindelijk digitaal. Via DAB+ zijn inmiddels alle landelijke en regionale radiostations in het grootste gedeelte van Nederland te ontvangen.

DAB+ wordt één van de digitale opvolgers van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM.

Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en de (grotere) elektronicawinkels.

Het aantal verkochte DAB+radio groeit nog gestaag. Vorige maand werd bekend dat de teller inmiddels al op 439.000 staat.

Frans van Dijk van Omroep Gelderland deed afgelopen zaterdag een poging om aan de luisteraars van Jan de Hoop uit te leggen wat DAB+ nu precies is.

Week van de digitale radio
Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” Tot en met vrijdag 7 oktober wordt uitgebreid aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations.

De afgelopen week waren dan ook veelvuldig spotjes op de radio te horen.

Hoe de stations aan deze week invulling gaan geven aan deze week verschilt per zender. De meeste radiostations zullen DAB+radio’s weggeven.

Een greep uit de acties van de verschillende radiostations:

- 100% NL geeft deze week gesigneerde DAB+radio’s weg op haar internetsite en via het nieuwe spelletje “De Meezinger.”
- Bij Radio 538 gaat maximaal drie keer per dag het DAB+Alarm af. Dan wordt gedurende een minuut lang DAB+radio’s weggegeven. Opvrijdag maken winnaars naast een DAB+radio ook kans op een LG DAB+smartphone.
- Op Qmusic krijgt elke kandidaat van Het Geluid een Pure DAB+radio.
- Ook Sky Radio geeft elke dag een Pure DAB+radio weg.
- Slam geeft deze week DAB+radio’s weg tijdens “Het Kluizenspel”. Weet jij in welke kluis de radio zit, dan is deze voor jou.
- Bij Sublime FM maken luisteraars elke dag kans op een Argon DAB3+ tafelradio weg.
- In de studio van Radio Veronica vliegt tijdens Rinkeldekinkel en Martijn in de Middag de Roepie Roepie vogel weer los. De winnaar krijgt een Kenwood DAB+autoradio.
- Wild Hitradio geeft elke dag twee Pure Siësta DAB+wekkerradio’s  weg.
- Bij Decibel is elke dag een DAB+radio te winnen bij Barry Brand in de middag.
- Ook Radio 8FM Brabant en Puur NL geven elke dag een DAB+radio weg.
- Radio Gelderland is in een groot deel van Nederland via DAB+ te ontvangen en wil graag weten waar luisteraars op de zender afstemmen. Iedere dag wordt uit de inzenders een winnaar van een DAB+radio gekozen.
- Bij BNR Nieuwsradio staat vrijdag tijdens de Nationale Autoshow tussen 15 en 16 uur DAB+ centraal.

Maak kans op een nieuwe auto met DAB+radio
Net als vorig jaar geeft Digital Radio NL, organisator van de Week van de Digitale Radio, een nieuwe auto met DAB+radio weg. Dit jaar wordt er een Jeep Renegade weggegeven ter waarde van ruim 23.000 euro. [Radio.NL]

[Update]
- Op 3FM maken luisteraars bij Dit is Domien kans op een LG DAB+smartphone
- Ook FunX geeft DAB+smartphones weg. Luisteraars moeten hiervoor raden waar de FunX Truck zich bevindt.
- Radio 2 geeft DAB+radio’s weg met Oud-Hollandsch Radiowerpen. Wie het dichtst bij de geworpen afstand zit, wint een DAB+radio.
- Radio 4 en 5 geven DAB+radio’s via hun website weg.
- Simone FM geeft deze week Akai DAB+radio’s weg met Simone FM Logo.
- Radio 1 geeft op diverse manieren DAB+radio’s weg o.a. in het programma De Ochtend en Langs de Lijn en Omstreken.

Gerelateerde Artikelen