Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM Serious Request 2017 in Apeldoorn

Medianieuws

Het Glazen Huis staat in 2017 in de week voor kerst in Apeldoorn. 3FM strijkt voor de veertiende editie van 3FM 'Serious Request' neer in het hart van de Veluwe. Dit is van 18 tot en met 24 december 2017. Dit jaar zal 3FM in Breda te vinden zijn tijdens 'Serious Request'.

3FM Serious Request 2017 in Apeldoorn Zendermanager Basyl de Groot: “Wat een heerlijk vooruitzicht dat we volgend jaar voor het eerst in de provincie Gelderland mogen logeren. Ik ben opgegroeid in Doetinchem, dus ik weet hoe gul, trots en enthousiast de regio is en dat Gelderlanders als geen ander in staat zijn om veel mensen samen te brengen.

Samen met de stad, de provincie en alle inwoners gaat NPO 3FM in 2017 het avontuur aan dat 3FM Serious Request heet. Maar eerst gaan we full speed richting Breda voor de editie van 2016.”

Voor 3FM 'Serious Request' is overigens steeds minder interesse. Naast Apeldoorn hadden zich maar twee andere steden aangemeld met interesse. Dit was Hilversum en een onbekende stad, aldus 3FM.

3FM Serious Request
Van 18 tot en met 24 december komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM. De dagen voor kerst vraagt de publieke jongerenzender aandacht voor een stille ramp.

Door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis draaien drie 3FM deejays de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met kerstavond maken de deejays live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze de acties voor 3FM Serious Request op de voet.

Met de allereerste editie in 2004 bracht Nederland € 915.955 bijeen. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp op de kaart. Met de inzet van miljoenen Nederlanders heeft 3FM Serious Request door de jaren heen ruim 87 miljoen euro opgehaald. Internationale radiostations uit Wallonië, Oostenrijk, Letland, Zweden, Zwitserland en Roemenië sluiten zich dit jaar bij de actie aan. In 2016 staat het Glazen Huis in Breda, om aandacht te vragen voor kinderen die sterven aan longontsteking. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen