Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uit het media archief: Euro7 is eerste commerciële tv-zender

Medianieuws

Het is deze week 21 jaar geleden dat de eerste Nederlandse commerciële tv-zender Euro7 het levenslicht zag. De eerste uitzending van Euro7 was op woensdag 19 oktober 1994 om 14.00 uur ‘s middags. De zender werd opgericht door Joop Post, gesteund door de Amerikaanse televisie-dominee Robert H. Schuller.

In het openingsprogramma wordt verteld waarom Euro7, de eerste Nederlandse commerciele televisiezender (RTL4 en RTL5 zijn officieel Luxemburgse zenders), een toegevoegde waarde is aan het Nederlandse medialandschap.

Euro7 heeft veel programma’s die tot dan nog niet bij het publiek bekend waren. Het is bestemd voor een klein publiek die overdag televisie kijkt.

De programma’s worden elke dag horizontaal geprogrammeerd op een vast tijdstip. De presentatoren waren onder andere Caroline de Bruijn (GTST) en Martin Rudelsheim (TROS). Oprichter Joop Post werd later CDA Europarlementariër in Brussel. 

Euro7, van de Amerikaanse televisie-dominee Robert H. Schuler, had één goed bekeken programma: ´Schilderen met Bob Ross´.  De tv-zender stopte na ruim twee jaar op 28 maart 1997. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen