Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO Focus ontsluit de archieven van de publieke omroep

Medianieuws

Het nieuwe digitale platform NPO Focus wordt donderdag (17 november) gelanceerd. Het online platform van de NPO moet antwoord geven op vragen over Cultuur, Geschiedenis, Politiek, Economie en Wetenschap. De NPO brengt heir actuele verhalen met unieke video's uit 65 jaar publieke omroep.

NPO Focus ontsluit de archieven van de publieke omroep NPO Focus is geïnitieerd door de NTR en dat zich richt op informeel leren voor volwassenen in Nederland. NPO Focus biedt op een luchtige en toegankelijke manier verdiepende inhoud en achtergrond bij de content van de NPO.

Hoe? Door vragen op het gebied van Wetenschap, Cultuur, Geschiedenis, Politiek en Economie te beantwoorden en bij deze uitleg gebruik te maken van beeld- en geluidsmateriaal uit 65 jaar omroepgeschiedenis.

Deze zogeheten vensters zullen een scala aan onderwerpen behandelen: van Hoe is Islamitische Staat ontstaan? Wie is de baas van Europa? en Hoe lang werken antibiotica nog? tot Wie is Paul Verhoeven? Hoe komen al die Pokémon in de echte wereld terecht? en Waarom is roken niet verboden? [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen