Search
Close this search box.

RTL Nieuws volgt de Amerikaanse verkiezingen op de voet

RTL staat de komende dagen in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. Met extra live uitzendingen van RTL Nieuws zal de tv-zender de kijkers op de hoogte houden van het laatste nieuws. Bij RTL Z krijgen de kijkers (naast het nieuws) ook een kijkje achter de schermen bij het team van RTL Nieuws in New York.

RTL Nieuws volgt de Amerikaanse verkiezingen op de voetRTL 4 start om 04.00 uur
In de extra RTL Nieuws-uitzending ‘Amerika kiest’ (op 9 november bij RTL 4 en RTL Z) volgen presentatoren Meike de Jong en Daphne Lammers in de verkiezingsnacht vanaf 04.00 uur live alle ontwikkelingen rondom de uitslag.

‘Amerika Kiest’ brengt speeches van Clinton en Trump, blikt terug op de roerige campagnestrijd en kijkt vooruit naar het beleid van de nieuwe president. En: hoe reageert de Amerikaanse bevolking en wat zijn de reacties in rest van de wereld?

Correspondent Erik Mouthaan doet live verslag vanuit New York. Daarnaast is RTL Nieuws live aanwezig bij de bijeenkomsten van Hillary Clinton en Donald Trump. Politiek verslaggever Frits Wester is in het Kurhaus in Scheveningen, waar traditioneel politici en expats samenkomen voor de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. In de studio is Amerika-kenner Koen Petersen te gast. Online zijn via een liveblog alle ontwikkelingen op de voet te volgen.

Dinsdagavond 8 november speciale uitzending om 23.30 uur
Op dinsdagavond staat de late uitzending RTL Nieuws (23.30 uur na RTL Late Night) geheel in het teken van de Amerikaanse verkiezingen.

Met live schakelingen naar Amerika-correspondent Erik Mouthaan in New York die de eerste voorspellingen over de uitslag deelt, bijdragen van verslaggever Betty Glas in het Hillary Clinton-kamp en van verslaggever Geert Gordijn die bij de aanhangers van Donald Trump bivakkeert.

In deze uitzending ook de beelden van de Obama’s bij de stembus en natuurlijk Clinton en Trump die hun stem uitbrengen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten