Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NTR maakt 100 nieuwe afleveringen van Sesamstraat

Medianieuws

De NTR gaat de komende twee jaar 100 nieuwe afleveringen van het kinderprogramma Sesamstraat maken. Hiervoor zal de omroep het contract met de Amerikaanse rechthebbende Sesame Workshop binnenkort verlengen. Daarnaast is de NTR door de NPO gevraagd na te denken over een concept voor een nieuw kleuterprogramma, dat naast Sesamstraat kan bestaan.

Met het nieuwe contract is de uitzending van Sesamstraat, het langstlopende kinderprogramma van de Nederlandse televisie, voor de komende jaren opnieuw verzekerd. Het aantal nieuwe afleveringen dat jaarlijks wordt gemaakt, zal alleen worden teruggebracht van 100 naar 50.

Veel herhalingen
Dit betekent dat er vanaf 2017 meer afleveringen herhaald zullen worden. Sesamstraat blijft in gelijke frequentie dagelijks te zien op het open net, rond 07.00 uur en 14.00 uur bij Zappelin op NPO 3.

NTR: "De NTR en NPO zijn het er over eens dat met dit besluit een goede balans is gevonden tussen continuïteit en vernieuwing. Enerzijds wordt een vertrouwde titel als Sesamstraat voortgezet, anderzijds komt er ruimte voor het ontwikkelen van een nieuw kleuterprogramma van Nederlandse makelij. Wat voor programma dit gaat worden, is nog niet bekend. De NTR verwacht hier halverwege 2017 meer duidelijkheid over te kunnen geven."

Gerelateerde Artikelen