Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Domien Verschuuren en Frank van der Lende in 3FM Glazen Huis

Medianieuws

[Update] 3FM deejays Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn de enige twee bewoners van het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2016. Dit is de eerste keer dat er twee in plaats van drie deejays in het Glazen Huis een week lang niets eten. De eerste gast is ook al meteen bekend. Humberto Tan gaat in iedergeval ook een nacht doorbrengen in het Glazen Huis.

Domien Verschuuren en Frank van der Lende in 3FM Glazen Huis De 3FM deejays die niet in het Glazen Huis zitten reizen het hele land door om acties en actievoerders te ondersteunen. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt vraagt 3FM aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.

Breda
Op zondag 18 december betrekken Domien en Frank het Glazen Huis in Breda (op het plein tegenover het Bredase poppodium Mezz). Het tijdelijke duo krijgt hierbij bezoek van zes bekende nachtgasten en een poes.

"Met twee deejays in het Glazen Huis gaat 3FM een nieuwe ervaring aan: Op meerdere vlakken zal 3FM Serious Request anders zijn. Daar zijn we tenslotte een jongerenzender voor. Zo gaan Domien en Frank samen een hele zware uitdaging aan, om aandacht te vragen voor een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist.

Samen met vele Nederlanders – van jong tot oud - gaan we geld inzamelen, waarmee het Rode Kruis longontsteking kan behandelen en voorkomen. Meer dan ooit gaan de 3FM deejays het  land in om actievoerders te helpen en om hiervan verslag te doen, voor radio, tv en online", aldus NPO 3FM Zendermanager Basyl de Groot.

Stille ramp: Longontsteking
Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger.

Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze _stille killer_ eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Sudan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request een beetje adem. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen