Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Komende donderdag uitreiking Philip Bloemendal Prijs 2016

Medianieuws

In Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum wordt op donderdag 8 december de 'Philip Bloemendal Prijs' 2016 uitgereikt. De genomineerden zijn Amber Brantsen (NOS), Eva Cleven (FunX) en Anita Sara Nederlof (RTV Utrecht). Eén van hen ontvangt de prijs uit handen van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum.

Komende donderdag uitreiking Philip Bloemendal Prijs 2016 De jury, bestaande uit voorzitter Frits (Spits) Ritmeester (Radio 1, De Taalstaat, KRO-NCRV), Suzanne Bosman (Radio 1, EenVandaag), Tim Overdiek (NOS), Sofie van den Enk (KRO-NCRV) en de winnaar van 2014 Arman Avsaroglu (NOS), koos unaniem voor deze drie genomineerden uit de 23 aanmeldingen.

Jury: “De drie genomineerden van de Philip Bloemendal Prijs zijn dit jaar allen vrouw. Het is verheugend dat er steeds meer vrouwen zijn die zich manifesteren als journalistiek programmamaker. Dat ze daarbij in niets meer onderdoen voor hun mannelijke collega’s is iets wat de jury buitengewoon tevreden stemt. Daarmee lijkt een evenwicht te zijn bereikt dat alleen maar een goed voorbeeld kan zijn voor de hele samenleving.”

De presentatie is vanaf 16.00 uur in handen van oud-winnares van de prijs, Sofie van den Enk.

Philip Bloemendal Prijs
De tweejaarlijkse Philip Bloemendal Prijs is in 2001 ingesteld als eerbetoon aan de zorg die Philip Bloemendal gedurende zijn ruim 50-jarige loopbaan in de audiovisuele media, aan zijn vak heeft besteed. Hij overleed in 1999. Voorgaande winnaars zijn Brecht van Hulten (’02), Lucella Carasso (’04), Wouter Zwart (’06), Sofie van den Enk (’08), Ajouad El Miloudi (‘10), Luuk Ikink (’12) en Arman Avsaroglu (’14). [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen