Search
Close this search box.

RTL Z zet in 2017 prime time in op documentaires en series

RTL Z gooit het roer wederom om. Wekelijks bereikt RTL Z 2.7 miljoen ondernemers. Toch gaat RTL Z stoppen met de dagelijkse tv-programma’s @Z en Z Today. Vanaf 1 januari 2017 verandert de prime time programmering door tegenvallende kijkcijfers.

RTL Z zet in 2017 prime time in op documentaires en series De tv-zender van RTL vult vanaf dat moment de avond met name in met veel herhalingen, documentaires en series.

Gesponsorde programma’s zoals het techprogramma ‘Bright TV’ en ‘De Groei Challenge’ krijgen nog een kansje in de avond van Z. De dagelijkse programma’s @Z en Z Today zijn voor het laatst te zien op 16 december en op 23 december.

Talkshow Van Liempt Live werd in september dit jaar al stopgezet. Paul van Liempt keerde ook terug naar BNR Nieuwsradio.

Door de reorganisatie verliezen elf werknemers hun baan.

Zakenzender RTL Z blijft wel de breaking news zender van RTL.

Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL Z: “RTL Z staat inmiddels echt bekend om zijn uitgesproken documentaires. Ook de series en programma’s als Bright TV weten een trouwe groep kijkers te trekken. Dit succes willen we verder uitbouwen naar een sterke avondprogrammering met meer documentaires en series.

Helaas betekent dit dat zowel ‘Z Today’ als ‘@Z’ stopt. Ik kijk met trots terug op deze programma’s en de mooie televisiemomenten die ze hebben opgeleverd. Als enige televisiezender in Nederland waar ’s avonds hoogwaardige documentaires te zien zijn, zullen we op de schouders van deze programma’s nieuwe journalistieke formats ontwikkelen die RTL Z hopelijk nog meer zullen profileren.” [Radiowereld.NL]