Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Reformatorische Omroep in financiële problemen'

Medianieuws

De Reformatorische Omroep (RO) kampt nog steeds met financiële problemen. De omroep vraagt donateurs, net als in december, wederom om een extra gift. Ondanks de lage kosten als internetstation vraagt RO toch heel veel geld aan de luisteraars.

Volgens de Reformatorische Omroep (RO) besteed de Publieke Omroep bijna geen aandacht meer aan 'het christelijk geluid'. Daarom heeft de commerciele internetzender RO deze taak opzich genomen. Maar om dat mogelijk te maken is veel geld nodig.

60.000 euro
RO heeft op dit moment 12.000 donateurs, 500 minder dan vorig jaar, die samen per jaar ruim 4 ton schenken. Maar dat zijn er niet genoeg om alle kosten te dekken. Daarom heeft de omroep alle donateurs, die 34 euro per jaar betalen, een mail gestuurd met de vraag om een extra bijdrage.

Deze keer heeft de Reformatorische Omroep, die vooral christelijke programma's uitzendt, heel snel 60.000 euro nodig.

Volgens het internetstation is het geld deze keer nodig voor de aanschaf van nieuwe uitzendcomputers en de videowagen. Volgens het radiostation is het recente vertrek van directeur Arjan Klein ook een oorzaak van de nieuwe financiële problemen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen