Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eredivisie vrouwenvoetbal te zien bij NOS Sport

Medianieuws

De NOS gaat de komende tijd wekelijks een samenvatting van een wedstrijd uit de Eredivisie vrouwen uitzenden. Aanstaande zaterdag (4 februari) wordt op in Eindhoven afgetrapt met de wedstrijd PSV – Telstar. De samenvatting van het duel is zaterdag te zien vanaf 23.35 uur op NPO 1.

Frank Wielaard verzorgt het commentaar bij de samenvatting in de reguliere uitzending van NOS Studio Sport. Wielaard zal deze rol afwisselend met collega-commentator Krijn Schuitemaker op zich nemen.

“Wekelijkse samenvattingen van de wedstrijden op televisie dragen eraan bij dat er steeds meer mensen betrokken raken bij het vrouwenvoetbal. Dat is goed voor de herkenbaarheid en de verdere ontwikkeling van de sport. Met het EK voor vrouwen in eigen land voor de boeg, wordt 2017 het jaar van het vrouwenvoetbal”, aldus de KNVB.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: "Het vrouwenvoetbal zit in de lift, wij doen er steeds meer aan. De Eredivisie hoort daar bij. En het is voor ons een mooie opmaat naar het EK van komende zomer. Daar gaan we echt uitpakken, met in ieder geval alle duels van het Nederlands elftal, de openingswedstrijd én de finale live op televisie. Wij willen altijd het hele verhaal vertellen, en daar kunnen we nu al in een vroeg stadium mee beginnen. Op deze manier kan een groot publiek al kennismaken met de sport en een deel van de kandidaat-internationals.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen