Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VS: Fusie tussen CBS Radio en Entercom

Medianieuws

Een flinke consolidatie in de Amerikaanse radiowereld: CBS fuseert haar radiotak met Entercom. Hierdoor ontstaat een nieuw radiobedrijf dat met 244 stations in 47 radiomarkten, waarvan 23 in de grootste 25 radiomarkten van de VS. Het nieuwe fusiebedrijf gaat de naam Entercom dragen.

Vorig jaar werd al bekend dat CBS haar radiotak wilde afsplitsen. CBS zelf had namelijk besloten om de focus op video te leggen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat CBS Radio als zelfstandig bedrijf naar de beurs ging. Deze plannen zijn echter gewijzigd.

Donderdag werd bekend dat CBS Radio en Entercom gaan fuseren. Het nieuwe radiobedrijf biedt onderdak aan 244 radiostations. Het wordt, na iHeart Media, het tweede radiobedrijf van de VS met een jaaromzet van $1,7 miljard.

CBS Radio heeft 117 radiostations in 26 markten. Onder meer (W)CBS FM 101.1, WCBS Newsradio 880, 1010 WINS en WFAN in New York City zijn eigendom van het radiobedrijf, alsmede K-Earth 101 (KRTH), 94.7 The Wave (KTWV), KNX 1070 en KROQ 106.7 in Los Angeles.

Entercom bezit 127 radiostations in meer dan 25 radiomarkten. Tot de portfolio behoren onder meer 100.3 The Sound (KSWD) in Los Angeles, 96.5 KOIT en Q102.1 (KRBQ) in San Francisco en 101.5 Lite FM (WLYF) en 102.7 The Beach (WMXJ) in Miami.

Aandeelhouders van CBS kunnen hun huidige aandelen inwisselen voor aandelen van het nieuwe Entercom. 72% Van de aandelen van het nieuwe radiobedrijf gaat naar de aandeelhouders van CBS, de overige 28% naar de huidige aandeelhouders van Entercom.

Huidig Entercom baas David Field blijft aan het roer van het nieuwe Entercom, dat zich in Philadelphia gaat verstigen. Huidig CBS Radio baas Andre Fernandez verlaat het bedrijf zodra de fusie is afgerond. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen