Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boer zoekt Vrouw met audiodescriptie voor slechtzienden

Medianieuws

'Boer zoekt Vrouw International', dat vanaf zondag om 20.20 uur op NPO 1 te zien is, wordt met audiodescriptie aangeboden. Audiodescriptie is begeleiding bij tv-programma’s voor blinden en slechtzienden door middel van gesproken beschrijvingen vanwat in beeld gebeurt.

Door 'Boer zoekt Vrouw' ook aan te bieden met audiodescriptie wordt bijgedragen aan de ambitie van de NPO om voor alle Nederlanders toegankelijk te zijn.

Binnenkort maakt de NPO ook bekend welke tv-programma’s er dit jaar nog meer met audiodescriptie zullen worden aangeboden.

Earcatch
Via de app Earcatch is de audiodescriptie synchroon met de uitzendingen van Boer zoekt Vrouw International te beluisteren. Het afgelopen jaar werden de series Tessa (BNN) en Alleen op de wereld (VPRO) en de Telefilms al met audiodescriptie aangeboden.

Audiodescriptie
Audiodescriptie biedt de visueel beperkte kijker de kans om ook programma’s te volgen waar weinig (of niet) wordt gesproken, maar waar wel veel in beeld gebeurt. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is.

Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld: personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepalingen en ontwikkelingen in de verhaallijn. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen