Search
Close this search box.

Martijn Krabbé zoekt nieuwe culinaire TV-chef bij RTL 5

Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen presenteren, vanaf maandag (3 april,) een nieuwe, dagelijkse, zoektocht naar dé nieuwe TV-chef bij RTL 5. In ‘Topchef Academy’ wordt in een twaalf weken durende afvalrace bepaald wie zich de nieuwe TV-chef van Nederland mag noemen.

De winnaar ontvangt niet alleen 25.000 euro aan prijzengeld, maar wordt ook het gezicht van een nieuw kookplatform. Bij een TV-chef draait het niet alleen om de smaak van het gerecht dat hij of zij maakt, de presentatie daarvan telt net zo zwaar mee.

Topchef Academy
De eerste acht weken strijden telkens zes talenten voor één plek in de vier finaleweken. In de finaleweken maken de acht weekwinnaars uit wie het prijzengeld verdient. Voor deze titel dienen de kandidaten een combinatie van kooktalent, presenteerskills en image in hun assortiment te hebben.

Miljuschka Witzenhausen is het vaste jurylid en bepaalt wie doorgaat naar de finaleweken. Zij wordt in haar oordeel iedere week bijgestaan door een sterrenchef.

De acht sterrenchefs die Miljuschka assisteren in deze zoektocht zijn Bobby Rust, Jonanthan Zandbergen, Jermain de Rozario, Joris Bijdendijk, Jaimie van Heije, Freek van Noortwijk, Niven Kunz en Arturo Dalhuizen. Iedere week beslist één van deze chefs samen met Miljuschka Witzenhausen over het lot van de aanstormende TV-chefs. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten