Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 2 deejay Ruud de Wild in tentoonstelling over Oorlog & Vrede

Medianieuws

Dit voorjaar is in Museum Hilversum de tentoonstelling 'Trigger' te zien. Kunstenaar en Radio 2 deejay Ruud de Wild vertelt daar zijn persoonlijke verhaal over oorlog en vrede. Hij brengt zijn werk en fascinatie voor oorlog en vrede samen.

Radio 2 deejay Ruud de Wild in tentoonstelling over Oorlog & Vrede Ruud de Wild toont in zijn schilderkunst teksten over popsongs. Door de fragmenten, teksten en muziek ontregelt de tentoonstelling 'Trigger' de waarneming van de bezoeker. De tentoonstelling is van 22 april tot en met 28 mei 2017 in Hilversum te zien.

In Museum Hilversum kan de bezoeker zich door de tentoonstelling verdiepen in vrede en oorlog en hier een eigen visie op vormen. Een speciaal ontwikkelde multimediatour biedt met tekst, beeld, audio, video en muziek een toelichting op de werken.

Debatten met scholieren
Ter gelegenheid van de tentoonstelling organiseert het museum vijf debatten met scholieren.

De middagdeejay van Radio 2 gaat het gesprek met ze aan en nodigt tijdens een speciale radio-uitzending op 3 mei in het museum uit tot nadenken. Daarnaast is er een speciaal scholenpakket en zijn er workshops voor volwassenen en kinderen. [Radio.NL]

Foto: Dochter van Edith en Otto, 2016, Ruud de Wild

Gerelateerde Artikelen