Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerbetoon aan het Polygoonjournaal bij Max op Tweede Paasdag

Medianieuws

Maandag 17 april, op Tweede Paasdag, brengt het tv-programma 'Hallo Nederland' vanaf 18.30 uur op NPO 2 een eerbetoon aan het Polygoonjournaal. In de speciale uitzending maken drie voormalige cameramannen van het Polygoonjournaal een reportage in polygoonstijl, waarbij de stem van Robert Bloemendal te horen is.

Robert Bloemendal is de zoon van wijlen Philip Bloemendal. Hij bootst in de uitzending de karakteristieke polygoonstem van zijn vader na. In de Hallo Nederland-special van Tweede Paasdag wordt bovendien gebruik gemaakt van het polygoonarchief. Ook wordt er teruggeblikt naar het werk bij het Polygoonjournaal: hoe ging dat?

Ruim 50 jaar lang stonden wekelijks mensen in de rij om naar de bioscoop te gaan voor een nieuw Polygoonjournaal. Voor een lange periode was dit de belangrijkste nieuwsbron voor de Nederlandse burger.

In 1987 werd de stekker uit het Polygoonjournaal getrokken. Nu, 30 jaar later, eert Hallo Nederland het Polygoonjournaal en zijn makers middels deze speciale uitzending met Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen