Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen toestemming voor businessclub bij regionale omroep L1

Medianieuws

De regionale omroep L1 uit Limburg heeft van het CvdM geen toestemming gekregen voor het exploiteren van de businessclub 'L1Business'. Volgens de waakhond voldoet de nevenactiviteit nu niet aan de voorwaarden zoals die zijn vastgelegd in de Mediawet en daarom moet worden beëindigd.

Geen toestemming voor businessclub bij regionale omroep L1 Het Commissariaat geeft daarmee aan dat een publieke omroep er niet is om een businessclub te voeren, maar om media-aanbod te maken.

Het onderhouden van contacten met adverteerders is daarbij toegestaan, maar het exploiteren van L1Business gaat een stap te ver en kan leiden tot oneerlijke concurrentie in de markt.

De Stichting Omroep Limburg heeft in 2012 de businessclub 'L1Business' opgericht, maar dat niet bij het Commissariaat aangemeld als nevenactiviteit. Eind 2015 heeft de SOL pas op verzoek van het Commissariaat om toestemming gevraagd voor het exploiteren van een businessclub als nevenactiviteit.

De omroep gaf daarbij aan de businessclub te beschouwen als een activiteit in het kader van de publieke media-opdracht (de hoofdtaak van een omroep). En dus niet als nevenactiviteit. Het Commissariaat heeft nu besloten dat een businessclub als nevenactiviteit moet worden beschouwd waarvoor toestemming nodig is. En heeft die toestemming na een zorgvuldige beoordeling niet gegeven. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen