Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio West gestart met nieuwe programmering

Medianieuws

Radio West, het regionale station voor het noordelijke gedeelte van Zuid-Holland, is maandagochtend gestart met een nieuwe programmering. De veranderingen zijn onder meer het gevolg van de bezuiniging die de omroep moest doorvoeren.

Radio West gestart met nieuwe programmering De nieuwe programmering zorgt er onder meer voor dat na 5 jaar alsnog de stekker uit het programma “Debby en haar Mannen” met Debby Roukens is getrokken. Roukens heeft een andere plek in de programmering gekregen.

Nieuwe programmering
In de ochtend blijft Michiel Steenwinkel op zijn post. Wel stopt zijn programma een uur eerder. Vanaf 9 uur kruipt Patrick van Houten achter de microfoon voor “Aan de Bak.” Hij was de afgelopen jaren ’s middags te horen op Radio West.

Debby Roukens neemt vanaf april de lunch tussen 12 en 2 uur voor haar rekening met het programma “SuperDebby.”

Na twee uur verzoekplaten en aankondigingen van luisteraars in “Jou Middagshow” begeleidt Tjeerd Spoor de luisteraars op weg naar huis met “Studio Haagsche Bluf.”

Op maandagavond presenteert Rudo Slappendel het zakenprogramma WestBusiness Radio en op vrijdagavond staan de live muziekoptredens in Parkroad Café centraal. Op de andere avonden zal non-stop muziek te horen zijn.

Het weekeinde blijft grotendeels hetzelfde klinken op Radio West. Wel is het programma “Ik hou van Holland”, dat op zaterdagmiddag werd uitgezonden, geschrapt.

West moet weer overal aan staan
Om de radioluisteraar beter te bedienen richt Radio West zich met de nieuwe programmering meer op de kerntaken: nieuws, informatie en vooral goede muziek, zegt hoofdredacteur Renzo Veenstra. “West moet weer overal aan kunnen staan. Tijdens het werk, in de keuken, in de auto, daar waar mensen op de hoogte willen zijn zonder al teveel gepraat tussendoor.” [Radio.NL]

Beeldzaak Irene Dral

Gerelateerde Artikelen