Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: controversiële presentator Russell Brand terug op de radio

Medianieuws

De controversiële komiek en presentator Russell Brand heeft weer een eigen show op de radio in het Verenigd Koninkrijk. Sinds afgelopen zondag is hij te horen op Radio X, een landelijk alternatief radiostation.

Brand is blij met zijn nieuwe baan: “Ik ben op Radio X te horen. De show zal gaan over vreugde, eenheid en saamhorigheid. Op voorhand Sorry voor een overtreding.”

En met overtredingen heeft Brand genoeg ervaringen. In 2002 was hij te horen op Xfm, de voorloper van Radio X, maar werd ontslagen omdat hij te veel seksueel getinte opmerkingen op de zender maakte.

In 2009 was hij betrokken bij de grootste rel die de BBC gekend heeft, voordat de beerput rondom Jimmy Savile openging.

Tijdens zijn show op BBC Radio 2 pleegde Brand samen met collega Jonathan Ross een aantal treitertelefoontjes aan het adres van Fawlty Towers acteur Andrew Sachs. Ross en Brand lieten op de voicemail van de acteur onder meer de boodschap achter dat Brand seks had gehad met de kleindochter van sachs.

Zowel Brand als Ross werden in eerste instantie geschorst door de BBC. Brand besloot daarop vanwege alle ophef ontslag te nemen.

Op Radio X is Brand nu elke zondag tussen 11 en 13 uur te horen. Afgelopen zondag kwam zijn grote vriend Noel Gallagher, voormalig zanger en gitarist van Oasis, langs. [Radio.NL]
Foto: Screenshot filmpje Radio X

Gerelateerde Artikelen