Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tijd voor Max in het teken van vluchtelingen

Medianieuws

Op de dag van dodenherdenking, donderdag 4 mei om 17.10 uur op NPO 1, staat 'Tijd voor Max' stil bij het feit dat meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Tijd voor Max in het teken van vluchtelingen Voor deze mensen zet Stichting Vluchteling zich in door het verlenen van onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Stichting Vluchteling biedt hulp aan Syrische vluchtelingen in buurlanden Libanon, Jordanië, Turkije en Irak, en zet zich in voor mensen op de vlucht voor het aanhoudende geweld in Syrië.

Te gast is onder andere Herman van Veen. De zanger vraagt bij Martine van Os en Sybrand Niessen aandacht voor de vluchtelingen van vandaag de dag. Hij werd geboren in de oorlog, waardoor hij te weinig en eenzijdige voeding kreeg: een slechte start voor een kind. Na de oorlog kon hij aansterken in een koloniehuis. Hij dankt zijn leven aan de hulp van vrijwilligers, diaconessen en artsen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen