Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Middengolfkeizer Ruud Poeze schrijft brief aan informateur Schippers

Medianieuws

Ruud Poeze, beter bekend als de keizer van de AM, heeft in een brief aan informateur Edith Schippers aangegeven dat hij een landelijk radiostation wil starten voor de 50+ groep. Daarvoor wil hij al jaren lang met zijn bedrijf Quality RTV BV de middengolf inzetten. Maar hij ondervindt veel tegenwerking.

Hij verzoekt in de brief aan informateur Edith Schippers onder andere een verplichting tot bemiddeling tussen de radio-sector en het ministerie van EZ te laten opnemen.

Ruud Poeze: "Landelijke FM frequenties zijn niet beschikbaar, en ook nog voor een zeer groot deel in de handen van één partij.

Regionale FM frequenties zijn zeer sporadisch beschikbaar, en dan in nauwelijks relevante markten als Ameland. Bij overdracht blijft een grote beperking in de gebruiksmogelijkheden vanwege stringente regionaliseringseisen.

Digitale frequenties (DAB+) zijn thans nauwelijks bruikbaar omdat de luisteraar (nog) niet beschikt over een DAB+ ontvanger. Nog geen 10% van de huishoudens heeft een geschikt apparaat. Dat betekent dat 90% de digitale radio-uitzendingen niet kan ontvangen, dit cijfer is nog dramatischer voor de essentiële auto-radio ontvangst.

Quality RTV zou zich prima kunnen vinden in het gebruik van niet schaarse middengolffrequenties, daar deze voor haar doelgroep, 50+, nog van enige (economische) betekenis zijn."

Ruud Poeze
De vraag is echter of Poeze na het toewijzen van een landelijke AM-frequentie ook daadwerkelijk gaat uitzenden. De middengolfkeizer lijkt de afgelopen jaren vooral bezig te zijn met in het nieuws komen met de middengolf.

Zelf bezit hij momenteel drie middengolffrequenties (AM 1224, 1332, 1584) waarop hij met zeer laag vermogen uitzendt. Dit terwijl de 1224 en 1332 in de tijd van Holland FM en Radio Nationaal op vol vermogen in grote delen van het land te ontvangen waren.

Daarnaast heeft Poeze te horen gekregen dat zijn drie middengolfvergunningen per 1 september worden ingetrokken. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen