Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fresh FM keert terug naar oude format na overname

Medianieuws

[Update] Op Fresh FM is sinds vrijdagmiddag weer het oude vertrouwde format van dancehits uit de jaren ’90, 00, afgewisseld met dancehits van nu te horen. Via Facebook laat het regionale station in de Randstad weten een nieuwe eigenaar te hebben. Wie dit is, is nog onduidelijk.

Fresh FM keert terug naar oude format na overname Met de terugkeer van het reguliere format is er een einde gekomen aan een periode van ruim 10 maanden met uitsluitend rechtenvrije muziek. De Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuidholland (SCOEZH), het bedrijf achter Fresh FM, had een flinke betalingsachterstand bij auteursrechtenorganisaties BUMA en SENA. Het conflict was dermate hoog opgelopen dat de rechter eraan te pas moest komen.

Het gevolg was dat Fresh FM alle muziek waarvoor auteursrechten moet worden betaald, van de zender moest halen. Hierdoor verdwenen ook alle gepresenteerde programma’s. Een kort geding tegen BUMA en SENA in september 2016 liep op niets uit.

Vrijdagmiddag is Fresh FM onverwachts teruggekeerd naar haar oude vertrouwde format en zijn er weer bekende hits te horen. Ook de gezongen jingles zijn weer terug op de zender.

Op facebook laat Fresh FM weten dat er een nieuwe eigenaar is. Wie dit is en wat de toekomstplannen precies zijn, is nog onduidelijk. Fresh FM heeft nog niet op vragen gereageerd. Wel keert in elk geval één van vertrouwd evenement weer terug op de zender. Met Pinksteren is weer de House Top 1000 te horen. [Radio.NL]

Update
Voorzitter Coen Bom van vergunninghouder SCOEZH laat weten dat SB Radio van ondernemer Paul Welling de nieuwe eigenaar van Fresh FM is.

Gerelateerde Artikelen