Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BNN-documentaire ‘Emma Wil Leven’ krijgt NVvP-Media Prijs

Medianieuws

De BNN-documentaire ‘Emma Wil Leven’ heeft de NVvP-Media Prijs gewonnen. De documentaire vertelt het verhaal van de 18-jarige Emma, die zes jaar lang anorexia had. Jessica Villerius, de maker van de docu nam afgelopen vrijdag de prijs in ontvangst.

BNN-documentaire gaat over Emma, die al zes jaar veacht tegen de ziekte anorexia en kiest uiteindelijk voor het leven. Maar dan is het te laat. De schade aan haar lichaam is te groot en Emma overlijdt. In ‘Emma Wil Leven’ komen onder anderen Emma zelf, haar artsen, ouders en behandelaren aan het woord.

Hiermee slaat de documentaire een brug tussen artsen en (ervaringsdeskundige) professionals. Volgens de NVvP (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie) bracht de documentaire de psychiatrie het meest zorgvuldig en waarheidsgetrouw in beeld.

Jessica Villerius: “De prijs is een ongelofelijke verrassing vanuit een onverwachte hoek. Wij zijn heel erg dankbaar voor deze erkenning. Niet alleen voor Emma, maar voor alle Emma’s en hun families. Het geeft mij goede hoop dat de ziekte op wéér een stukje meer begrip kan rekenen. Dit keer van mensen die écht het verschil kunnen maken: de psychiaters die dagelijks cliënten zien die tegen deze moeilijke ziekte vechten.”

Kijk'Emma Wil Leven' hier terug. [Radio.NL]

Foto: BNN

Gerelateerde Artikelen