Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KRO-NCRV reageert op ophef tv-programma na negatieve reacties

Medianieuws

De publieke omroep KRO-NCRV heeft maandag gereageerd op de enorme ophef omtrent het nieuwe tv-programma 'Neem je zwemspullen mee' van afgelopen zondag. Toen was de eerste aflevering te zien. De omroep kreeg op dit komische satirisch spelprogramma veel negatieve reacties bij het spel Dik of zwanger?.

Dik of zwanger
Het onderdeel ‘Dik of zwanger?’ laat zien hoe je de mist in kunt gaan als je iemand op zijn of haar uiterlijk beoordeelt. "In deze ronde komen talloze uiterlijke vooroordelen voorbij, zoals: is hij een crimineel of zakenman?, is hij een Nederlander of een Duitser?, etc. Door het in deze satirische setting te plaatsen is het een manier om allerlei vooroordelen weg te lachen."

3LAB
"'Neem je zwemspullen mee' is, net als onze programma’s Streetlab en Rundfunk, voortgekomen uit 3LAB, de plek op NPO 3 waar jonge makers mogen experimenteren met programma’s voor een jong publiek. Het programma was destijds onder de kijkers van NPO 3 populair, ook online. Uit de pilot zijn geen reacties op ‘Dik of zwanger’ gekomen."

Waarom maakt KRO-NCRV dit programma?
"We zijn een breed mediabedrijf en we maken programma’s voor heel veel doelgroepen. Daarom maken wij programma’s op NPO 1, 2 en 3, voor jong en oud."

Het programma met Klaas van der Eerden en Pepijn Gunneweg is sinds zondag 9 april te zien met zes afleveringen op NPO 3. [Radio.NL]
Foto: KRO-NCRV

Gerelateerde Artikelen