Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frank Boeijen krijgt van Radio 5 een Oeuvre Award

Medianieuws

De Radio 5 Oeuvre Award gaat in 2017 naar Frank Boeijen. Radio 5-presentator Bert Kranenbarg en Frits Spits verrasten de zanger met de juryprijs in de studio met het nieuws. Radio 5 eert de veelzijdige artiest voor zijn rijke oeuvre met meer dan 25 albums en noemt Frank Boeijen een inspirator voor veel jonge Nederlandse artiesten.

Frank Boeijen krijgt van Radio 5 een Oeuvre Award Boeijen: "Mijn hele leven draag ik de radio een warm hart toe. Ik ben dan ook zeer vereerd met deze Radio 5 Oeuvre Award."

Jury
De jury, bestaande uit juryvoorzitter Arjan de Ruiter (Music Director Radio 5), Hans Schiffers, Bert Kranenbarg, Jan Rietman, Hijlco Span en Tom Herlaar, heeft unaniem besloten om de Oeuvre Award toe te kennen aan Frank Boeijen.

“Wij prijzen zijn muzikaliteit en zijn eigenheid in tekst en muziek; een rots in de branding van de Nederlandse popmuziek. Zijn unieke stemgeluid en beeldende teksten maken van Frank Boeijen een zanger die veel jonge Nederlandse artiesten inspireert. Hij vaart zijn eigen muzikale koers en wordt daar door NPO Radio 5 voor geroemd”, aldus de jury.

Speciaal concert
Op zondagmiddag 3 september mag Frank Boeijen de prijs in ontvangst nemen tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Tijdens dit concert brengen verschillende artiesten een hommage aan Frank Boeijen. Onder anderen Paul de Munnik, Mathilde Santing, Henk Hofstede, Manuëla Kemp en Racoon maken hun opwachting. Ook zal Frank zelf met zijn band een optreden verzorgen. Het concert is rechtstreeks te horen op NPO Radio 5.

Foto: Bullet Ray / NPO.

Oeuvre Award
De publieke zender reikt de Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die van grote betekenis is voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Rob de Nijs, Gerard Cox, Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer.

Gerelateerde Artikelen