Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muzikantendag in de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam

Medianieuws

In de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam vindt op zaterdag 20 mei een Muzikantendag plaats. De Muzikantendag, georganiseerd door Buma Cultuur, bestaat sinds 1996 en heeft als doel Nederlandse muzikanten van alle niveaus te helpen zich zakelijk en artistiek te ontwikkelen.

Zo zijn er panels, clinics en flitscolleges, waar zakelijke onderwerpen aangekaart worden. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om je demo te laten beoordelen door professionals uit de muziekindustrie. De eerste sprekers en panels zijn ook al bekend.

Flitscolleges
Voor het tweede jaar zijn er ook flitscolleges op de Muzikantendag drie zalen van de Melkweg. In deze korte colleges spreekt o.a. Anna Oosterling (Chef'Special & Typhoon) over succesvol promoten op Facebook. Producers Marg van Eenbergen en Pim van de Werken spreken over respectievelijk motivatie en inspiratie en muzikale innovatie. Andere sprekers zijn onder meer Jan van der Plas (OOR / Muzikantengids) en Jasper van Vugt (Herman Brood Academie / OOR).

Neem je demo mee en laat deze beoordelen
De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor muzikanten en de muziekindustrie. Bezoekers kunnen direct in 1-op-1 gesprekken hun muziek pitchen bij professionals uit de muziekindustrie. Meer dan 70 muziekprofessionals zijn aanwezig op deze dag om feedback te geven op muziek. Daarbij moet je denken aan boekers, managers, producers, A&R managers van platenmaatschappijen, journalisten, pluggers, radiomakers en programmeurs.

In totaal worden er meer dan 850 demo's beluisterd tijdens de Muzikantendag door vertegenwoordigers van o.a. NPO 3FM, DWDD, NPO Radio 2, Universal Music, 3VOOR12 en BMG Talpa Music.[Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen