Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Grote Geschiedenisquiz op Hemelvaartsdag op NPO2

Medianieuws

Op Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) strijden vijf teams in De Hallen in Amsterdam om de titel ‘grootste geschiedeniskenners van 2017’. De teams bestaan uit twee bekende Nederlanders en een lezerskandidaat. Cabaretiers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken verzorgen de afvalrondes.

De Grote Geschiedenisquiz op Hemelvaartsdag op NPO2 De Grote Geschiedenisquiz brengt op Hemelvaartsdag vanaf 20.25 uur op NPO2 geschiedenis tot leven.

In deze quiz geen vragen naar simpele feitjes maar vragen en antwoorden die inzicht in geschiedenis vereisen en verschaffen.

Ze worden ingeleid met bijzondere verhalen, filmpjes en voorwerpen. De winnaars krijgen een historische reis aangeboden. Maar wie zitten er dit jaar in de teams, bekijk hieronder het overzicht.
Foto: Wim Kluvers

Team 1: Schrijvers
Eva Rovers [biograaf van o.a. Boudewijn Büch]
Roos Schlikker [columnist]

Team 2: Slimste Mens finalisten
Hiske Versprille [culinair journalist]
Eric Smit [onderzoeksjournalist]

Team 3: Burgemeesters
Pieter Broertjes [burgemeester van Hilversum]
Paul Depla [burgemeester van Breda]

Team 4: Oud-geschiedenisstudenten
Coen Verbraak [journalist en programmamaker]
Zihni Özdil [kamerlid GroenLinks]

Team 5: Bekende Vlamingen
Damiaan Denys [filosoof en psychiater]
Lucas De Man [theatermaker en presentator]

De Grote Geschiedenisquiz wordt samengesteld door redacteuren van Andere Tijden (NTR/VPRO), Historisch Nieuwsblad en het NRC Handelsblad. De presentatie is, zoals vanouds, in handen van Joost Karhof en ook is er weer een rol weggelegd voor de Geschiedenisleraar van het jaar. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen