Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontknoping Eredivisie 14 mei bij de NOS

Medianieuws

Op de laatste speeldag, zondag 14 mei, vallen de beslissingen in de Eredivisie. Wie wordt kampioen van Nederland? Feyenoord? Of toch Ajax? Welke clubs kwalificeren zich voor de play-offs? En hoe gaat het onderin? De NOS is er zondag de hele dag bij. Maar de voorbeschouwing begint al twee dagen eerder.

Op vrijdag 12 mei is er een extra Eredivisie-uitzending op NPO 1. Dat extra programma begint om 22.25 uur en wordt gepresenteerd door Henry Schut.

Het is dan 1 dag na de halve finale van de Europa League van Ajax. En twee dagen voor de allesbeslissende ronde in de hoogste voetbalafdeling van dit land. Maar de NOS kijkt vooral vooruit naar zondag. Dan zal de NOS uitgebreid verslag doen op radio en tv. In de Kuip waar Feyenoord alsnog de titel kan grijpen tegen Heracles. En in Tilburg, waar nummer 2 Ajax tegen Willem II speelt.

FC Utrecht en AZ zijn al zeker van Europees voetbal, voor de andere twee tickets zijn sc Heerenveen, Heracles en misschien zelfs FC Groningen nog in de race. Onderin is het pleit evenmin beslecht. Roda JC, Sparta en NEC maken onderling uit welke twee clubs de nacompetitie moeten spelen.

Radio 1
Wordt het een feestje op de Coolsingel in Rotterdam? Of gaat de schaal dit jaar toch naar Amsterdam? Volg het ook op de voet in 'Langs de Lijn' op Radio 1 tussen 14.00 en 19.00 uur op Radio 1. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen