Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Welke muzikant is De nieuwe Stradivarius?

Medianieuws

In het nieuwe tv-programma 'De nieuwe Stradivarius' van AvroTros gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale instrument vormgeven en bouwen. Contrabassist Dominic Seldis brengt de bouwers en musici samen.

In de eerste aflevering staat Spike, gitarist van Di-rect en The Deaf, centraal. Hij gaat voor een elektrische gitaar en sitar in één, iets wat nooit eerder is gemaakt. In het nummer One More Kiss komen zowel de elektrische gitaar als de sitar in voor.

Zonder ingenieuze vinding kan hij dit nummer niet live spelen. Daar blijft het niet bij qua wensen: het unieke instrument moet ook de retro-klassieke Spike-look krijgen.

Omdat Spike vroeger enorm gefascineerd was door Pete Townshend van The Who en zijn Gibson, reist hij naar de Gibsonfabriek in Nashville om inspiratie op te doen. Thuisgekomen gaat hij aan de slag met Eugen Wulff, onder professionele artiesten geliefd om zijn handgemaakte gitaren met een jaren ’50 / ’60 look. Tijdens de clubtour met Di-rect maakt het publiek kennis met Spike’s droomgitaar.

Specials
In de zevende en laatste aflevering van 'De nieuwe Stradivarius' komen alle muzikanten en instrumentbouwers samen in het VondelCS in Amsterdam, waarbij de muzikanten voor publiek met hun zelfgebouwde instrumenten een gezamenlijk optreden verzorgen. 'De nieuwe Stradivarius' is te zien vanaf vrijdag 16 juni om 20.25 uur op NPO 2 bij AvroTros. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen