Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omroepen niet blij met wijziging KPN kanalen, NLPO protesteert

Medianieuws

De afgelopen dagen heeft KPN de publieke lokale omroepen geïnformeerd over een voorgenomen kanaalnummer wijziging waarop de radio- en tv-kanalen van de lokale omroepen hoorbaar / zichtbaar zijn in de digitale pakketten van KPN. Het blijkt te gaan om een forse wijziging van huidige kanaalpositie in de kanaal-range 300 a 600 naar kanaalposities in de range 1000 tot ca. 1400.

Omroepen niet blij met wijziging KPN kanalen, NLPO protesteert Olon: "Wij zijn hierover onlangs geïnformeerd en zijn hierdoor verrast. Hoewel een distributeur gerechtigd is om indien noodzakelijk een kanaalwijziging door te voeren is deze voorgenomen forse wijziging (voor alle lokale omroepen) niet acceptabel voor NLPO.

Veel lokale omroepen hebben hier ook terecht een klacht over ingediend bij KPN."

Een en ander is voor NLPO dan ook aanleiding om met spoed een overleg aan te vragen met de verantwoordelijken binnen KPN voor deze kanaalwijzigingen van de publieke lokale omroep kanalen. Voor NLPO is het namelijk onacceptabel dat met publiek geld gefinancierde zenders door deze kanaal wijziging zeer slecht vindbaar worden.

De publieke lokale omroep kanalen moeten voor een breed publiek toegankelijk en vindbaar zijn. Dat is naar onze mening ook de gedachte achter de must-carry wetgeving. Wanneer de KPN in gesprek gaat met NLPO is nog niet bekend. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen