Kies je favoriete radiostation

Dossiers

TV West laat wensen van eenzame ouderen in vervulling gaan

Medianieuws

TV West zendt vanaf vrijdag (9 juni) de nieuwe serie ‘Goud voor Oud’ uit. In acht afleveringen laat presentator Johan Overdevest wensen van eenzame ouderen in vervulling gaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van de Nederlandse ouderen zich regelmatig eenzaam voelt, waarvan zeven procent aangeeft zich extreem eenzaam te voelen.

TV West laat wensen van eenzame ouderen in vervulling gaan In ‘Goud voor Oud’ gaat Johan Overdevest op bezoek bij eenzame ouderen. De mensen vertellen Johan hoe het is om dagen lang alleen thuis te zijn en nauwelijks iemand te spreken.

Johan bezorgt de eenzame ouderen een dag om nooit te vergeten en koppelt de senioren vervolgens aan één van deze initiatieven in de stad Den Haag.

In zijn programma start Johan ook zélf een initiatief en gaat een muzikale uitdaging aan. Johan probeert in acht weken tijd een Grijze Koppen Orkest uit de grond te stampen en gaat hiervoor op zoek naar een dirigent, vijftig ouderen, een schoolklas en een fanfare.

Goud voor Oud is vanaf 9 juni elke vrijdag te zien op de regionale zender TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna op elk heel uur herhaald.  [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen