Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Junior Songfestival terug op tv zonder Jan Smit

Medianieuws

Romy Monteiro presenteert dit jaar de 15de editie van het Junior Songfestival. Romy neemt de presentatie over van haar voorganger Jan Smit. Tijdens de twee halve finales (2 en 9 september) en de grote finale op 16 september op NPO Zapp kiest de jury wie dit jaar naar het Junior Eurovisie Songfestival gaat in Georgië.

Junior Songfestival terug op tv zonder Jan Smit Vijftienjarig jubileum
Romy Monteiro: "Het is een jubileumjaar: Junior Songfestival bestaat 15 jaar en komt na een jaar van afwezigheid terug op televisie. De afgelopen jaren bleek het festival al een ware springplank voor jonge zangtalenten. En de jongens en meiden die we dit jaar in de halve finales zien zijn ook stuk voor stuk veelbelovende talenten."

Velen die afgelopen jaren meededen aan de voorrondes van Junior Songfestival of aan de internationale zangcompetitie zijn nog steeds actief als zanger(es). Het meest bekende voorbeeld is OG3NE, zij deden dit jaar mee met het Eurovisie Songfestival.

Andere bekende deelnemers van de afgelopen jaren zijn onder anderen Ralf Mackenbach, Rachel Traets, Mainstreet, de tweeling Mylène & Rosanne en het groepje KISSES van vorig jaar. Oud-deelnemers Shalisa en Femke zijn tegenwoordig te zien in een Disney-serie en Gaia Aikman (2007) speelt nu de hoofdrol in musical The Lion King.[Radio.NL]

Foto: Nico Kroon/AvroTros

Gerelateerde Artikelen