Kies je favoriete radiostation

Dossiers

AT constateert veel overtredingen bij zenderinspecties

Medianieuws

Agentschap Telecom (AT) heeft in 2016 veel overtredingen geconstateerd bij zenderinspecties. In totaal werden 149 inspecties uitgevoerd. Bij meer dan 75% van de gecontroleerde zenders zijn een of meer overtredingen vastgesteld, zo schrijft de etherwaakhond in haar jaaroverzicht “Staat van de ether.”

AT constateert veel overtredingen bij zenderinspecties De inspecties vonden het afgelopen jaar vooral plaats bij Niet-Landelijke Commerciële Omroepen (NLCO), Lokale omroepen en evenementenzenders. 

In totaal werden er 14 zendinstallaties van NLCO-zenders gecontroleerd. Bij 82% hiervan werd een overtreding geconstateerd. Daarnaast werden 66 zenders van lokale omroepen aan een onderzoek onderworpen. Hiervan bleek 81% niet in orde.

Ook bij evenementenzenders gaat nog veel mis. Hier bleek 77% van de 66 gecontroleerde zendinstallaties niet aan de vergunning te voldoen.

Verreweg de meeste overtredingen betrof te veel zendvermogen, een afwijkende antennerichting en het overschrijden van het spectrummasker.

Naast 149 reguliere zenderinspecties heeft Agentschap Telecom in 2016 398 FM-omroepzenders specifiek gecontroleerd op naleving van het spectrummasker. Hier werden ruim 40 overtredingen geconstateerd. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen