Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lokale en regionale publieke omroepen niet blij met wijziging KPN

Medianieuws

Lokale en regionale publieke omroepen zijn niet blij met de wijzigingen die de KPN deze week heeft uitgevoerd. De lokale omroepen hebben vanaf 4 juli een plekje boven kanaal 1000 gekregen en regionale omroepen zijn niet meer landelijk te zien.

Lokale en regionale publieke omroepen niet blij met wijziging KPN Het gaat het om een duidelijke indeling en structuur van KPN, zo meldt Ellen van Heerwaarden, woordvoerder van het bedrijf aan Radio.NL.

"Per 4 juli hebben de lokale radio- en tv-zenders bij KPN een plek tussen 1000 en 1400.

Wij hebben met deze logische volgorde de zenderindeling voor onze klanten eenvoudiger gemaakt. Alle lokale zenders zijn bij elkaar gegroepeerd en makkelijk te vinden.

Op de afstandsbediening zit een radioknop, die naar de eerste radiozender in de lijst leidt. In verband met de wijzigingen van de kanaalnummers zal vanaf 4 juli deze knop voor al onze klanten naar een nieuw, eerste radiokanaal leiden: kanaal 801 (NPO 1)."

Wie bijvoorbeeld nu in Groningen woont kan alleen nog kijken naar de regionale publieke omroepen RTV Noord, Omrop Fryslân en RTV Drenthe. De andere regionale omroepen zijn niet meer via KPN te zien.

Stichting Roos / RPO behartigt de belangen van de regionale omroepen en de Olon/Nlpo voor de lokale omroepen. Het is de overkoepelende organisaties niet gelukt KPN op andere gedachten te brengen.

Petitie
Om TV aanbieder KPN wel op andere gedachten te brengen is een Petitie in het leven geroepen op Regiotv.petities.nl voor het behoud regionale tv in het televisiepakket van KPN. Maar dit loopt niet hard. Slechts 170 mensen hebben de petitie de afgelopen drie weken getekend. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen