Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Klassiek viert de zomer bij de NPO

Medianieuws

De NPO brengt vanaf 24 juli zes vakantieweken lang een ode aan de zomer met veel klassieke muziekverhalen. Onder de noemer 'Klassiek viert de zomer' verkennen redacties van Radio 4 en NPO 2 de klassieke festivals in binnen-en buitenland om het publiek een muzikale zomer te bezorgen.

Waar NTR-presentator Floris Kortie voor NPO 2 vakantiegangers volgt in het buitenland, gaat Dieuwertje Blok met luisteraars van Radio 4 in Nederland muzikaal op reis.

NPO 2 staat op de vrijdagen, van 28 juli tot en met 1 september, in het teken van klassiek van 19.25 tot 19.50 uur. Zes weken lang reist presentator Floris Kortie door Europa langs muziekfestivals. Hij volgt klassieke muziekliefhebbers naar hun favoriete muzikale vakantiebestemming.

Radio 4 staat op alle werkdagen, van 24 juli tot en met 1 september, tussen 17.00 en 18.00 uur in het teken van klassieke muziek. De presentatie ligt dan in handen van Dieuwertje Blok en Hans Haffmans. 'Klassiek viert de zomer' geeft dan heeft dan veel aandacht voor festivals en zomerconcerten. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen