Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opbrengst Serious Request 2017 naar 'verscheurde families'

Medianieuws

In de week voor Kerst haalt de landelijke publieke zender 3FM weer geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. De opbrengst van de NPO 3FM-actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis.

Opbrengst Serious Request 2017 naar 'verscheurde families' 3FM: "In conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen.

Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis."

3FM Serious Request in Apeldoorn
Van 18 tot en met 24 december komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, live vanaf het Marktplein in Apeldoorn. Vanuit het Glazen Huis draaien de 3FM deejays de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.

Tot en met kerstavond maken de deejays live radio en televisie, en dat alleen op sapjes. Wie dat worden, is nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar haalde 3FM 8.744.131 euro op met de actie. Na definitieve telling bleek dat nog een half miljoen euro meer te zijn dan in eerste instantie werd gemeld.

Het hoogste bedrag wat 3FM ophaalde was in 2014. Toen zaten Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren in het huis. De teller stond toen op 12.380.438. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen