Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO start met betaalde videodienst voor HD-uitzendingen

Medianieuws

De NPO heeft zijn on demand dienst, voorheen 'Uitzending Gemist', vernieuwd. Het is voortaan mogelijk om diverse uitzendingen in HD terug te kijken. De on demand dienst heet nu 'NPO Start', maar de kijkers moeten wel voor deze NPO dienst betalen.

Shula Rijxman heeft zeer hoge verwachtingen: “NPO Start wordt hét startpunt voor Nederlanders, om het rijke aanbod van de publieke omroepen te ontdekken en te bekijken of te beluisteren", aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO.

"De dienst is makkelijker in gebruik op alle apparaten en zo wordt de schatkamer van de publieke omroep nog beter ontsloten.”

Door een abonnement op 'NPO Start' af te sluiten zonder reclame kunnen programma's in HD worden bekeken voor 2,95 euro per maand. NPO Start kan ook gratis worden gebruikt, maar dan moet de kijker genoegen nemen met veel advertenties en een lagere resolutie.

HbbTV
Door 'NPO Start' is het niet langer mogelijk om de NPO radiozenders via HbbTV van de NPO te beluisteren. Ook is de NOS Nieuws app op HbbTV verdwenen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen