Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe nieuwsstemmen op Radio 1 en 3FM

Medianieuws

Elisabeth Steinz is de nieuwe nieuwsstem op NPO Radio 1 in de ochtend. Zij schuift vanaf medio september aan bij Jurgen van den Berg, als co-host van het NOS Radio 1 Journaal. Ook het nieuws op 3FM krijgt ‘s morgens een nieuw geluid: Kirsten Klomp is met ingang van dit najaar te horen in de ochtendshow van Domien Verschuuren.

Nieuwe nieuwsstemmen op Radio 1 en 3FM Elisabeth Steinz volgt Amber Brantsen op, zo was afgelopen week al te lezen op Radio.NL

Steinz werkt nu twee jaar bij BNR Nieuwsradio, waar ze de ene week de vaste nieuwslezer in de ochtend is en de andere week (eind)redacteur van het ochtend-actualiteitenprogramma. Eerder werkte ze onder andere zeven jaar lang bij Novum radio.

Zelf zegt ze over haar overstap: “Er was maar één baan waarvoor ik m’n huidige werk zou opzeggen en dat is deze. Bij de grootste nieuwsorganisatie van Nederland, naast Jurgen, ’s morgens het nieuws bij de mensen brengen… Dat ik daar al zo vroeg in mijn carrière beland, is supermooi.” Jurgen van den Berg is erg blij met de komst van Steinz: “Elisabeth heeft ervaring op de radio, in de journalistiek en in het leven. Verder heeft ze een mooie stem en los van alle professionele kwaliteiten is ze ook nog eens een prettig mens. Kortom, ik verheug me enorm op de samenwerking.”

3FM
Wakker worden met de ochtendshow van Domien Verschuuren op 3FM is vanaf oktober wakker worden met het nieuws door Kirsten Klomp. Ze begon tweeëneenhalf jaar geleden op de radioredactie van NOS op 3 als stagiaire. Het nieuwslezen kreeg ze snel onder de knie en sindsdien is ze geregeld te horen in de nieuwsbulletins van de NOS op de publieke zenders.

Klomp: “Ze zeggen altijd dat de ochtend het mooiste moment is om radio te maken, en ik heb er heel veel zin in om dat te ervaren. Ook verheug ik mij op de samenwerking met Domien.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen