Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Themakanaal NPO Sport vervangt NPO Politiek

Medianieuws

Het themakanaal 'NPO Politiek' wordt deze zomer weer vervangen door 'NPO Sport'. Gedurende het zomerreces in de Tweede Kamer wordt dit digitale themakanaal omgedoopt tot sportkanaal voor live-uitzendingen van sportevenementen. 'NPO Sport' is tot zondag 3 september bij tv-aanbieders via de aanvullende duurdere zenderpakketten te bekijken.

Themakanaal NPO Sport vervangt NPO Politiek Naast live-uitzendingen van sportevenementen worden er sportdocumentaires van 'Andere Tijden Sport' getoond, zijn de herhalingen van 'De Avondetappe' te zien en worden etappes van de Tour de France en de finales Wimbledon - tegelijkertijd met NPO 1 - uitgezonden bij NPO Sport.

NPO Sport is bij tv-aanbieders via aanvullende zenderpakketten en bij de NOS via internet te bekijken bij KPN op kanaal 100, bij Ziggo op kanaal 502 en bij Tele 2 op kanaal 218.

Overzicht van de sportevenementen
WK  zwemmen  – 15 t/m 30 juli – Boedapest
Vanaf zaterdag 15 juli doet NPO Sport live verslag van het WK zwemmen in Boedapest, Hongarije. Onder meer Olympische kampioenen Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman komen in actie op de 10 kilometer open water. Die wedstrijden zijn ook rechtstreeks op NPO 2 te zien. De 5 en 25 kilometer open water (mannen en vrouwen) en overige zwemwedstrijden op het EK zijn live te volgen op NPO Sport. Ook verslaat NPO Sport de verrichtingen van de waterpolovrouwen op het WK.

EK vrouwenvoetbal  –  16 juli t/m 5 augustus – Nederland
NPO Sport zendt 28 wedstrijden van het EK vrouwenvoetbal uit. Op NPO 1 zijn de duels van gastland Nederland en de kwartfinales, halve finales en finale rechtstreeks te zien.

WK beachvolleybal – 28 juli t/m 6 augustus – Wenen
Vier Nederlandse teams zijn dit jaar vertegenwoordigd op het wereldkampioenschap beachvolleybal. NPO Sport doet rechtstreeks verslag van deze wedstrijden op het WK, dat in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt georganiseerd. De mannenduo’s Brouwer /Meeuwse en Varenhorst/Van Garderen en de vrouwenduo’s Meppelink/van Gestel en Flier/Van Iersel komen in actie.

WK atletiek – 4 augustus t/m 13 augustus – Londen
Vanaf vrijdag 4 augustus brengt de NOS op dit sportkanaal ook iedere dag live verslag van het WK atletiek in Londen. Onder meer de Nederlandse atleten Dafne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina geven acte de présence op dit wereldkampioenschap.

BinckBank Tour – 7 t/m 13 augustus – Nederland en België
De UCI WorldTour wielerwedstrijd BinckBank Tour is live te zien op NPO Sport. De opvolger van de Eneco Tour kent zes etappes die worden gereden in Nederland en België. De koers start op maandag 7 augustus in Breda en finisht op zondag 13 augustus op de Muur van Geraardsbergen.

EK hockey –18 t/m 27 augustus – Amstelveen
NPO Sport doet ook rechtstreeks verslag van alle wedstrijden van het EK Hockey. Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus strijden op het EK in Amsterdam acht herenteams en acht damesteams om de winst. De Nederlands mannen zijn de regerend Europees kampioen, de vrouwen werden op het EK 2015 tweede.

EK volleybal (m) – 25 augustus t/m 3 september – Polen
De Nederlandse mannen sluiten de sportzomer af met het Europees kampioenschap volleybal. NPO Sport verslaat de wedstrijden van Nederland en de knock-out fase van het toernooi. De finale is op zondag 3 september. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen