Kies je favoriete radiostation

Dossiers

ACM stopt onderzoek naar doorgifte FOX Sports Eredivisie

Medianieuws

De ACM heeft onvoldoende aanwijzingen dat consumenten schade ondervinden van de wijziging in de voorwaarden die Fox in 2016 stelde aan het doorgeven van Eredivisie live voetbal. Daarom stopt toezichthouder ACM het vooronderzoek. Kabelmaatschappij CAIW had aan de ACM gevraagd of Fox met de wijzigingen de Mededingingswet overtreedt.

ACM stopt onderzoek naar doorgifte FOX Sports Eredivisie Fox heeft als enige partij de uitzendrechten voor Eredivisie live voetbal. Het media- en entertainmentbedrijf exploiteert de rechten via de joint venture Eredivisie Media en Marketing. De distributeurs zoals Tele2, CAIW, Ziggo en KPN hebben geen alternatief om Eredivisie live voetbal van een andere aanbieder te krijgen.

Vorig jaar veranderde Fox de voorwaarden voor de uitzendrechten voor een groot aantal distributeurs. Alleen Ziggo, van wie het contract nog tot 2020 doorloopt, heeft nog de oude voorwaarden. Verandering van voorwaarden zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor consumenten, maar daar heeft de ACM nu onvoldoende aanwijzingen voor. Verder onderzoek van de ACM is daarom nu niet nodig.

Maar het contract met Fox voor het ‘oude UPC deel’ van Ziggo loopt af op 1 augustus 2017. Inmiddels zijn de prijzen van de verschillende pakketten met Eredivisie Voetbal gevarieerd en veelal lager geworden. Het onderdeel ‘Eredivisie live wedstrijden’ is één van de onderdelen die distributeurs in hun TV-pakketten kunnen opnemen.

Gerelateerde Artikelen