Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: Nordwestradio maakt plaats voor Bremen Zwei

Medianieuws

Het tweede radioprogramma van Radio Bremen krijgt haar oude naam terug. Vanaf zaterdag (12 augustus) heet Nordwestradio weer Bremen Zwei. Ook het format van de zender gaat deels op de schop.

Duitsland: Nordwestradio maakt plaats voor Bremen Zwei Bremen 2 zag in april 1952 het levenslicht als zender voor cultuur en klassieke muziek ind e hanzestad Bremen.

Omdat Radio Bremen als publieke omroep moest bezuinigen werd in 2001 een samenwerking aangegaan met de NDR, de Noord-Duitse publieke omroep. Hierdoor werd in oktober 2001 gestart met Nordwestradio op de FM-frequenties van Bremen Zwei.

Door de verandering ging het aandeel klassieke muziek fors omlaag en werd er meer popmuziek gespeeld. Ook profileerde het station zich meer als regionaal station voor het noordwesten van Duitsland in plaats van puur op Bremen, hetgeen voor veel klachten van luisteraars zorgde.

De luistercijfers van Nordwestradio zijn altijd maar matig gebleven en in 2015 besloot de NDR de samenwerking op te zeggen.

Radio Bremen heeft nu besloten om de naam Nordwestradio te schrappen en de zender haar oude naam Bremen Zwei terug te geven. Het station past hiermee in de lijn met de andere stations van Radio Bremen: Bremen Eins (oldies), Bremen Vier (pop, rock en dance) en Bremen Next (hip-hop en electro).

Zaterdag vindt de naamswijziging naar Bremen Zwei plaats. Tegelijkertijd wordt ook het format aangepast. Bremen Zwei blijft weliswaar de culturele zender, maar het programma wordt verbeterd en aangepast.

’s Avonds gaan de live programma’s door tot middernacht, terwijl de live programma’s overdag in het weekend terugkeren. Nordwestradio zendt in het weekend overwegend herhalingen en van tevoren opgenomen programma’s uit. Daarnaast wordt er op zondagmiddag geen katholieke kerkmis meer uitgezonden. In plaats hiervan komt een nieuw programma over geloof en godsdienst. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen