Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio-uitzendingen van Wereldomroep in Arabisch

Medianieuws

De Arabische redactie van Radio Nederland Wereldomroep komt vanwege de demonstraties in Marokko en de ongeregeldheden in Libië met extra radio-uitzendingen via satelliet, internet en via mediapartners in FM. De Arabischtalige radioprogramma's houden luisteraars in het Midden-Oosten en de Maghreb op de hoogte van het laatste nieuws in Libië en Marokko.

In de uitzendingen brengt de Wereldomroep ook een verslag van demonstraties in Europa en actuele informatie over het politieke klimaat in het land bekeken door de ogen van Nederlandse experts en betrokkenen.

Op de Arabische redactie van de Wereldomroep werken journalisten die afkomstig zijn uit de onrustige regio’s in het Midden-Oosten. “Ook uit Marokko en Libië. Hun objectieve blik op de regio gecombineerd met hun persoonlijke betrokkenheid geven de extra uitzendingen glans,” zegt hoofdredacteur Rik Rensen van de Wereldomroep. “En onze redactie staat ook in de belangstelling bij grote Arabische media. Zo is onze Nederlands Libische collega Omar Elkeddi vandaag uitgebreid geïnterviewd door de Arabische zender Al Jazeera.”

De extra uitzendingen zijn via satelliet te beluisteren in Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Egypte, Syrië, Jordanië, Libanon en Irak. Daarnaast zijn ze te horen via het internet te beluisteren. Door samenwerking met mediapartners in de regio worden de radioprogramma's ook verspreid via FM-frequenties. Zo werkt de Wereldomroep in Marokko samen met Medi-1, de grootste radiozender van de Maghreb en met jongerenzenders in onder meer Tanger (Cap Radio), Agadir en Marrakech (Maroc Plus). [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen