Search
Close this search box.

Ziggo zet analoge kabelradio in regio Den Haag en Flevoland uit

Ziggo gaat verder met het uitzetten van analoge kabelradio. Vanaf dinsdag 17 augustus kunnen klanten in de regio Den Haag en een groot deel van Flevoland uitsluitend nog digitaal naar de radio luisteren via Ziggo. Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio.

Ziggo zet analoge kabelradio in regio Den Haag en Flevoland uit In de regio Den Haag gaat het niet alleen om de hofstad zelf, maar ook om Wassenaar, Delft, Zoetermeer en het gebied er tussenin. Voor Flevoland geldt dat alleen de Noordoostpolder en Urk nog analoog radiosignaal houden.

Met de aankondiging van de nieuwe gebieden gaat Ziggo in rap tempo door met de afschakeling. Zo zijn de regio’s Utrecht, Driebergen en Veenendaal op dinsdag 20 juli aan de beurt, gevolgd door een groot deel van Noord-Holland en de regio Leiden / Bollenstreek op dinsdag 3 augustus.

Volgens de kabelmaatschappij luistert op dit moment al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel.

Als alternatief kunnen luisteraars die nog analoog via de kabel radioluisteren overstappen op digitaal luisteren via hun mediabox of tv. Ook biedt Ziggo de Digitale radio ontvanger aan. Onlangs breidde Ziggo het ongecodeerde digitale radioaanbod al fors uit.

Andere opties zijn FM-ether, internet of DAB+. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten