Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In gesprek met: Melvin Vermeer [City FM]

In gesprek met?

Jong en nog onbezonnen wilde Melvin, toen hij klein was, de ruimte in... als astronaut. Niet veel later besefte hij dat dat misschien iets te 'hoog' gegrepen was (tot grote spijt van sommige collega's...). Dan maar sterrenkunde... Ook een voetbalcarriere was een tijdje zijn ambitie. Maar toen bleek dat ook dit niet zijn levenswerk zou worden, wilde hij per sé iets doen wat bijzonder was... Met beide benen op de grond werd hij op z'n 16e disc-jockey bij Radio Voorne.

Na vier jaar werd hij uitgenodigd om bij StadsRadio Rotterdam enkele programma's technisch te ondersteunen. Later werd hij daar assistent-programmaleider. Daarnaast presenteerde hij ook enkele radioprogramma's.

Na 3 jaar Stads Radio Rotterdam ging hij voor StadsRadio Den Haag enkele programma's te maken. Dat is een zusterstation van de Rotterdamse versie. Na een paar jaar in Rotterdam en Den Haag gewerkt te hebben, is het nu tijd 'to rock the city'.

Melvin Vermeer presenteert 'Melvin in de Middag': elke werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur op City FM.

Kun je jezelf even voorstellen?
- Ja, dat kan ik! Melvin Vermeer (25 jaar), als discjockey werkzaam bij CityFM.

Waarom ben je disc-jockey geworden?

Ik wilde van nature altijd al iets doen wat bijzonder was en wat niet veel mensen deden. Astronaut worden is niet gelukt en voetballer worden zat er ook niet in... dan dus maar geprobeerd disc-jockey te worden en dat is gelukt!

Wat spreekt je zo aan in het radio maken?

Radio is onverzadigbaar. Als je er eenmaal mee besmet bent, dan wil / kun je gewoon niet meer stoppen. Het is voor mij het mooiste vak wat er is!

Hoe ben je begonnen bij de radio? Wat was je eerste station?

Je gelooft 't misschien niet, maar ik heb nog een tijdje op dansles gezeten. Ik draaide op zaterdagavond wat plaatjes en er kwam iemand op me af die vroeg of ik interesse had om bij een lokale omroep te werken. Dat vond ik wel wat, dus begon ik bij Radio Voorne in Hellevoetsluis.

Een leuke groep mensen en ik heb er veel geleerd. Na 4 jaar ben ik gevraagd om voor Stads Radio Rotterdam te gaan werken. Daar heb ik het vak past echt geleerd. Naast assistent-programmaleiding heb ik daar ook wat radioprogramma's gedaan. Na 3 jaar ging ik bij Stads Radio Den Haag verder als disc-jockey met mijn middagshow. Dat heb ik 2 jaar gedaan en kwam ik bij City FM terecht. Zo is het gegaan eigenlijk... (in een notedop dan...)

Je hebt nu dus een middagprogramma bij City FM. Kun je daar iets over vertellen?

City FM is een commercieel regionaal radiostation met een volwassen geluid. Muziek staat ook in de middagshow centraal. We zijn het enige radiostation wat ieder kwartier verkeersinformatie geeft voor Noord-Holland, Zuid-Holland en de provincie Utrecht. Ook geven we regionaal nieuws toegespitst op elke regio waar we uitzenden. Dus voor elke regio ander nieuws! Dat is uniek. Daarnaast zijn er wat leuke items die het programma kleuren, zoals een interessante internet-poll, iedere dag prijzen enz enz.

Wat zijn je toekomst plannen voor wat betreft radio maken?

Hmm... nou sowieso nog even doorgaan met radio. Daar ben ik voor mijn gevoel nog lang niet klaar mee. Ook zou ik het leuk vinden om iets bij de televisie gaan doen. Ik heb wat cursussen gedaan en het lijkt me leuk om tv-programma's te maken die inhoud hebben, reportages enzo...

Wat zou je graag nog eens willen doen tijdens je programma?

Tja... Ik zou het heel leuk vinden om de verkeersinformatie te laten doen vanuit een helicopter. Dat zie je vaak bij radiostations in Engeland of de VS en dat lijkt me echt heel stoer. Maar ik blijf wel op de grond als je het niet erg vindt....

Wat is jouw mening over de radio vandaag de dag?

Het aanbod is heel groot en dat is heel positief.

Wat is jouw favoriete radioprogramma?

Aha! Nu komen de lastige vragen! Ik vind de samenstelling van medewerkers van het programma van Ruud de Wild erg goed.

Melvin Vermeer

Gerelateerde Artikelen