Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In gesprek met: Eddy Becker [Radio 192]

In gesprek met?

Hij werd bekend door de slogan ‘Eddy Becker de man met de Wekker!’ De altijd vrolijke Eddy Becker (53) begon zijn carrière bij de zeezender Radio Veronica in 1966 als nieuwslezer.

Na verloop van tijd ontbrak er een uitzendtape van het ochtendprogramma en Eddy moest, live, dit programma presenteren. Dat was het begin van een lange en succesvolle carrière.

In 1969 maakte Eddy de overstap van de commerciële naar de publieke omroep. Voor de VARA en de NOS presenteerde hij, op toen nog Hilversum 3, diverse popprogramma’s. Zijn populariteit was toen vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Edwin Evers nu. Tussen 1970 en 1990 presenteerde Eddy maandelijks diverse televisieshows zoals ‘Kwistig met Muziek’ en ‘Eddy Ready Go!’.

Vanaf 1990 startte Eddy een eigen productiebedrijf en produceerde onder andere voor RTL5 diverse programma’s. Via Holland FM (1992-1995) en Radio Gooiland keerde hij terug bij zijn roots: Radio 192.

Je bent vanaf de start van Radio 192 betrokken bij dit Golden Oldies Station. Noem 3 redenen om naar Radio 192 te luisteren?

De sfeer, de muziek en jeugdsentiment

Je bent natuurlijk niet de hele dag bezig met Radio192. Wat doe je ernaast nog?

Ik ben medehoofdredacteur van het nieuwe maandmagazine FLASHback. Een magazine vol nostalgie, met een relatie met vandaag de dag. Niet voor niets is de slogan: “Feest der herkenning”!

Waarom is het zo leuk om met je oude (Veronica) collegae weer voor een radiostation te werken?

Het is toch prachtig als je werkzaamheden kunt combineren met een dagelijkse reünie?!

Radio 192 is een Gouwe ouwe station. Is dat niet een beperking?

Welnee! Het blijft toch een feest om al die leuke nummers van toen voorbij te laten komen. Dat is het leuke van jeugdsentiment.

Noem een paar artiesten/ bands van wie het vanzelfsprekend is dat ze op Radio 192 te beluisteren zijn en leg uit waarom?

Dat zijn er te veel om op te noemen. Eigenlijk is iedere artiest die zich in het verleden heeft bewezen, de moeite van het beluisteren waard.

Is er op 192 veel ruimte voor Nederlandstalige muziek?

In de jaren ’60 en ’70 was er minder belangstelling voor Nederlandstalige muziek dan tegenwoordig. Maar er zijn gelukkig voldoende leuke nummers uit die jaren om nog eens te beluisteren.

Beschrijf de luisteraar van Radio 192 eens?

Ik denk dat die net zo is als wij. Lekker herinneringen ophalen met muziek van toen.

Hoe ziet volgens jou het medialandschap er over 5 jaar uit?

Nog sterker gericht op doelgroepen, volgens mij. Er komt steeds meer behoefte van de luisteraar om te weten waar ‘ie aan toe is.

Eddy Becker

Gerelateerde Artikelen