Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In gesprek met: Robbie Feller [Yorin FM]

In gesprek met?

Radio.nl praat regelmatig met bekende kopstukken uit het Nederlandse radiolandschap. Deze keer een gesprek met Robbie Feller, programma directeur van Yorin FM. Robbie werd geboren in de zomer van 1975 in het ziekenhuis in Deventer. Net als iedereen in deze rubriek ging ook Robbie al op jonge leeftijd in de weer met draaitafels en bandrecorders. Op z’n 15e solliciteerde hij bij ziekenomroep van Deventer, maar men vond hem daar nog te jong voor de radio.

Een paar maanden later werd hij geselecteerd door Club Veronica en ging zijn droom in vervulling: hij mocht een jaar lang meewerken aan het Club Veronica programma ‘Trend’.

Dat ene jaar zijn er tot op dit moment al 10 geworden. Via Club Veronica kwam Robbie na het commercieel gaan van Veronica eerst bij Kink FM terecht als jock. Later maakte hij de overstap naar Veronica FM, dat sinds april 2001 Yorin FM heet.

Van disc-jockey ontwikkelde Robbie zich in de afgelopen jaren eerst tot music director en sinds een paar maanden is hij als programma directeur verantwoordelijk voor alles wat Yorin FM buiten de commercialblokken uitzendt.

Hoe bevalt je nieuwe baan als programma directeur?

Ik vind het geweldig. Het is ook een hele leuke periode om in deze functie aan de slag te gaan. In september van dit jaar krijgen we bij Yorin FM eindelijk de zenderuitbreiding waar we al een jaar of 4 op zitten te wachten. Dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. We hebben grootse plannen, waarover ik op dit moment nog niet zoveel kan vertellen, maar dat het leuk wordt is wel zeker.

Gaat het radiolandschap na september veranderen?

Daar ben ik van overtuigd. Op dit moment is de verdeling van etherfrequenties in Nederland nog ontzettend scheef. Dat gaat veranderen. Het kan niet anders dat daardoor ook de verhoudingen van marktaandelen gaan veranderen. Onze dekking zal meer dan verdubbelen met een sterke zender voor Gelderland en gedeeltelijk Brabant en Overijssel (Arnhem 104.1 fm) en een zender in Lelystad (87.7 fm) die heel Noord-Holland gaat dekken. Dat zijn allemaal gebieden waar we nu nog niet of nauwelijks te ontvangen zijn.

Mis je het niet om dagelijks op de radio te zijn?

Nee, eigenlijk niet. Ik heb altijd enorm veel plezier gehad in het radio maken zelf (dat doe ik overigens nu nog, al is het maar 1 keer per week op vrijdagmiddag), maar nadat ik als jock begonnen was, kwam ik er vrij snel achter dat er zo veel meer gebeurt bij de radio. Dat vond ik meteen al reuze interessant. Overigens zou ik het radio maken absoluut niet willen missen. Ik blijf voorlopig zeker op de radio te horen, al was het maar als invaller hier en daar.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt uit je radio loopbaan?

Ik heb eigenlijk elke nieuwe uitdaging die ik kreeg geweldig gevonden. Allereerst disc-jockey worden, daarna werd ik verantwoordelijk voor de muziek op Yorin FM, nu mag ik voor een groot deel bedenken en ook mede-uitvoeren hoe de Yorin FM als station klinkt. Dit is toch wel heel gaaf en misschien wel het hoogtepunt tot nu toe. De volgende uitdaging is nu natuurlijk om daar heel succesvol in te zijn.

Wat is je favoriete programma op de radio?

Jensen in de Ochtend. Daar wordt elke dag mee wakker.

Welke van de concurrerende zenders vind je goed en waarom?

Er is in Nederland eigenlijk geen een station dat ik op eenzame hoogte vind staan en waar ik huizenhoog tegen op kijk. Ik denk altijd dat het nog zo veel beter kan. Hoe dit ultieme station dan zou moeten klinken? Geef me nog een maand of drie, als dan op 1 september onze nieuwe zenders aangaan, moet Yorin FM een station zijn dat heel erg dicht in de buurt komt van dit ultieme idee.

Wil je nog wat kwijt aan de lezers van Radiowereld?

Euhhh, voor iedereen die ons nu nog niet kan ontvangen: spreek je in september!

Robbie Feller

Gerelateerde Artikelen